Lezing over de Romeinse villa Voerendaal

Voerendaal Bezoek website

Lezing over de Romeinse villa Voerendaal

Lezing over de Romeinse villa Voerendaal Cultureel Centrum de Borenburg, Davidzaal, Furenthela 16Voerendaal 06-20897933 Naar de website
Langs de Steinweg in Voerendaal werden al in 1891 Romeinse muren ontdekt. Die bleken onderdeel te zijn van de meest indrukwekkende Romeinse villa van Nederland. 

In de jaren ’20, ’40 en ’80 van de vorige eeuw vonden er nieuwe opgravingen plaats. Aanvankelijk met prikstok en schep, later met moderne opgravingstechnieken. Helaas bleven de resultaten verborgen in archieven en depots. Tot nu. 

Onder leiding van het Limburgs Museum dook een team van archeologen en specialisten vier jaar lang in alles wat nooit goed bekeken is.

Laat je tijdens de nationale archeologiedagen meevoeren naar het Voerendaal van 2000 jaar geleden, door een van de onderzoeksspecialisten Henk Hiddink. Je bent van harte welkom!

Aanvang: 19.30 uur.

Overzicht

Prijs

Het is prettig als je je vooraf even doet aanmelden door een e-mail te sturen aan info@voerendaal.nl onder vermelding van Lezing Romeinse Villa. Geef je dan ook aan met hoeveel personen je de lezing wilt bezoeken?

Data
2023
juni 16
Contact
Cultureel Centrum de Borenburg, Davidzaal, Furenthela 16, Voerendaal
06-20897933

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website