Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Zomerse aanraders in het Land van Kalk

Voerendaal Bezoek website Bestel tickets

Zomerse aanraders in het Land van Kalk

Zomerse aanraders in het Land van Kalk Diverse locaties in Simpelveld, Bocholtz, Ubachsberg, Ransdaal enVoerendaal Naar de website
Op Safari in het Land van Kalk
Wie kan je het Land van Kalk beter laten zien dan één van de lokale rangers? Ga met een e-bike of te voet mee op safari in dit prachtige gebied. Er is een safari voor alle smaken en leeftijden. Verder kun je deze zomer op pad met ezeltjes, proeven bij de wijnboer of tot rust komen met yoga in de buitenlucht. Alle aanraders op een rijtje: 

NatuurSafari voor Kinderen
Je begint met mega-oude sporen: in Kunradersteen kun je fossielen vinden van dieren die miljoenen jaren geleden leefden. Daarna ga je echt de natuur in. Samen met een lokale ranger ga je op zoek naar sporen van bijvoorbeeld dassen of vossen. Ook speur je naar vlinders, libellen of kikkers. En wat voor een roofvogel is dat die boven je cirkelt?  

Prijs: € 7,50 voor kinderen tot 12 jaar, € 12,50 voor volwassenen (>12 jaar). Startpunt: Kunradersteengroeve, Bergseweg 30, Voerendaal/Camping La Dolce Vita, Ransdalerstraat 72, Ransdaal (de locatie varieert, check de locatie die op je ticket staat). 

E-bike Safari Hoogtepunten Land van Kalk
Nadat je op Hoogtepunten Safari bent geweest, kun je moeiteloos Kunradersteen onderscheiden van mergel, heb je foto’s kunnen maken van prachtige vergezichten en heb je sporen gevonden van het rijke verleden van Land van Kalk. Als je wilt, begin dan alvast op de startlocatie met een stuk verse vlaai en een kop koffie of thee (niet inbegrepen).  

Dan stap je op de e-bike en fiets je samen met de ranger en maximaal 10 deelnemers circa 20 kilometer door het Land van Kalk langs monumentale gebouwen van Kunradersteen, maar ook langs frisgroene velden of fruit- en wijngaarden. De ranger, een lokale inwoner met veel kennis van de omgeving, vertelt van alles over natuur, landschap en geschiedenis.  

Prijs: € 11,50 per persoon. Start: verschillende locaties in Voerendaal/Simpelveld/Heerlen, afhankelijk van de gekozen datum (op je ticket staat dit aangegeven).

Sportieve E-MTB Safari
Ben je wel sportief aangelegd maar niet gewend om veel te klimmen? Of lijkt het je gewoon leuk om eens kennis te maken met mountainbiken? Dan is deze e-MTB tocht perfect. Je gaat met een local zo’n 40 kilometer met een e-mountainbike op pad langs mooie plekken in het Land van Kalk.  

Prijs: € 29,50 inclusief picknick, € 69,50 met daghuur e-mtb erbij. Start: Fietsspecialist Roger Flucken, Hoolstraat 45, Voerendaal.

Stilte Safari
Het Land van Kalk is de ultieme natuurlijke omgeving om het denken tot rust te brengen. Je zintuigen - horen, zien, voelen, proeven en ruiken - helpen je om in het nu te blijven. Door bewust adem te halen krijg je nieuwe energie. En gek genoeg leidt een lege geest vaak tot nieuwe inspiratie en talloze creatieve ideeën!  

Prijs: € 29,- per persoon inclusief sapje en broodje. Locatie: Kloosterstraat 70, Simpelveld, Yogastudio Klooster Simpelveld Yoga Body & Mind.

Ezelwandeling
Eigenaresse Mariëlle neemt jou samen met 2 of 4 ezels mee voor een wandeling door het landelijke kerkdorp Bocholtz. Een hoog tempo is er niet bij, want koppige ezels hebben zo hun eigen ritme. Een perfecte manier om te onthaasten!  

Prijs: € 14,75 per persoon. Start: Hof Kricheleberg, Stevensweg 10, Bocholtz.

Rondleiding en wijnproeverij Wijngoed Fromberg
Wijngoed Fromberg neemt je mee langs de belangrijkste stappen van de wijnbouw: van eerste aanplant tot de oogst en het snoeien. Vervolgens leer je wat er komt kijken bij het maken van wijn en bezoek je de wijnpers en de bottelruimte. Ondertussen proef je diverse soorten Fromberger wijn. Je sluit je af met een derde proefglas en Limburgse lekkernijen.  

Prijs: € 17,50 per persoon. Locatie: Breedenweg 1, Voerendaal.

Zomeryoga
In de kern van Simpelveld vind je de unieke yogastudio Klooster Simpelveld Yoga Body & Mind. Op deze bijzondere plek kan je uit een groot aantal lessen kiezen op het gebied van yoga/meditatie. Daarnaast worden ook regelmatig stiltewandelingen aangeboden. Ultieme ontspanning, ook tijdens je vakantie. 

Prijs: € 10,- per les. Locatie: Kloosterstraat 70, Simpelveld.

Overzicht

Data 1-6-2020 t/m 20-11-2020
Contact
Diverse locaties in Simpelveld, Bocholtz, Ubachsberg, Ransdaal en, Voerendaal

Sub evenementen

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website