Buitengebied Klimmen V2 Voerendaal

Walem Download deze route

Buitengebied Klimmen V2 Voerendaal

Walem Wandelroute 8,4 km Gemiddeld
Glooiende heuvels, weidse grasvelden, stroken ruisend bos – je vindt alles wat je zoekt in de mooie Zuid-Limburgse natuur tussen Klimmen en Schin op Geul.

De route loopt door het langgerekte dorp Walem en passeert verder de buurtschappen Dolberg, Koulen en Opscheumer. Bij de viersprong in Walem staat een uit 1828 daterende Mariakapel. De route passeert verder het Krekelsbos dat een bijzondere vegetatie kent. De route loopt onder meer langs het Walemergats (een smal wandelpad). Halverwege dit pad bevindt zich het MIddelpunt van Zuid Limburg.

De inwendige mens versterken kan in verschillende leuke cafeetjes in Schin op Geul of in het pittoreske Dolberg. Daar kun je van je koffie te genieten in een heerlijke omgeving.

Parkeren kan goed in zowel Klimmen als in Schin op Geul. De route is ook goed te bereiken vanaf station Schin op Geul of station Klimmen-Ransdaal. Deze schilderachtige wandelroute is te volgen via rode paaltjes. Vanaf station Schin op Geul is een aanlooproute naar Walem gemarkeerd.

Overzicht

Start- en eindpunt

Baanweg, Schin op Geul, Netherlands

Soort route

Wandelroute

Afstand

8,4 km

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website