Fietsroute - Smaakvolle mix van krijt & löss

Valkenburg Download deze route

Fietsroute - Smaakvolle mix van krijt & löss

Valkenburg Fietsroute 26,9 km Gemiddeld
Waar kun je kalk meer ‘beleven’ dan in het Land van Kalk? In het buitengebied tussen Valkenburg, Heerlen en Vaals kun je het voelen, proeven en bewonderen. Dat proeven is niet letterlijk, maar duidt op de vele wijn- en fruitgaarden die zo goed gedijen op de vruchtbare lössbodem. 

Je fietst vanuit het toeristische Valkenburg richting een prachtig stukje Zuid-Limburg, dat verrassend heuvelachtig en natuurrijk is. Kunradersteen, de typische lokale kalksteen, wordt hier nog gewonnen in de laatste dagbouwgroeve van Nederland. Deze robuuste kalksteen zie je terug in kerken, boerderijen en kunstwerken. Parkeren en starten kan bij de parkeerplaats van het Par’course (De Leeuwhof, Valkenburg).

Krijt is het overkoepelende thema van de fietsroute 'Fietsen over de zeebodem' waardoor je een nieuwe, diepere kijk op de omgeving krijgt. Voor de optimale beleving is de Krijt fietsroute onderverdeeld in vier geschakelde lussen die ieder een ander verhaal over de Krijtperiode vertellen. 

De totale fietsroute is ruim 117 kilometer. Als fanatieke fietser zou je in een dag door het hele tijdperk kunnen reizen, maar je kunt er natuurlijk ook meerdere dagen over doen. Via lus 1 ontdek je het Land van Kalk. 

Een boekje met verdere beschrijving van de route en verdieping van het thema krijt is hier verkrijgbaar.

Overzicht

Start- en eindpunt

Plenkertstraat 55, 6301GL, Limburg

Soort route

Fietsroute

Afstand

26,9 km

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website