Mergelland fietsroute Noord-lus

Valkenburg Download deze route

Mergelland fietsroute Noord-lus

Valkenburg Fietsroute 47,9 km Gemiddeld
De Mergellandroute slingert dwars door Zuid-Limburg. De totale fietsroute is ruim 155 kilometer, maar je kunt ook kiezen voor één van de drie dagtochten. 

Deze noordelijk lus verkent het gebied ten noorden van Valkenburg. Onderweg kun je meteen zien hoe de route aan zijn naam komt: je passeert mergelgroeven en verschillende kastelen die met de mergelblokken zijn gebouwd. 

Ook ontdek je het wielerstadje Valkenburg aan de Geul met zijn vele terrassen en talrijke attracties, zoals de kasteelruïne, grotten, een pretpark en een sprookjesbos. Ook het statige Château St. Gerlach en Kasteel Schaloen komen op je (fiets)pad. 

Net zoals de iconische Watertoren van Schimmert, ‘de Reusch’ waar nu een bierbrouwerij, een winkeltje en horeca in gevestigd is. Een deel van de route is vlak, maar af en toe moet je ook flink klimmen en dalen. Het knooppuntensysteem zorgt ervoor dat je eenvoudig de weg vindt. 

Parkeren en starten kan bij de parkeerplaats bij het Par'Course (Pr. Beatrixsingel 2) in Valkenburg. Hier kun je ook eenvoudig een fiets/scooter huren bij Cycle Center of Scooterverhuur Limburg

Daarbij is er bij Visit Zuid-Limburg ook een speciale plattegrond te verkrijgen met daarop de route en verschillende highlights in het gebied.

Overzicht

Start- en eindpunt

Par'Course, Pr. Beatrixsingel 2 te Valkenburg

Soort route

Fietsroute

Afstand

47,9 km

Knooppuntenlijst

60 - 40 - 61 - 102 - 64 - 104 - 9 - 13 - 50 - 47 - 52 - 14 - 15 - 16 - 77 - 18 - 19 - 20 - 63 - 62 - 35 - 90 - 56 - 36 - 59 - 39 - 60

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving