Mergelland fietsroute Noord-lus

Valkenburg Download deze route

Mergelland fietsroute Noord-lus

Valkenburg Fietsroute 47,9 km Gemiddeld
De Mergellandroute slingert dwars door Zuid-Limburg. De totale fietsroute is ruim 155 kilometer, maar je kunt ook kiezen voor één van de drie dagtochten. 

Deze noordelijk lus verkent het gebied ten noorden van Valkenburg. Onderweg kun je meteen zien hoe de route aan zijn naam komt: je passeert mergelgroeven en verschillende kastelen die met de mergelblokken zijn gebouwd. 

Ook ontdek je het wielerstadje Valkenburg aan de Geul met zijn vele terrassen en talrijke attracties, zoals de kasteelruïne, grotten, een pretpark en een sprookjesbos. Ook het statige Château St. Gerlach en Kasteel Schaloen komen komt op je (fiets)pad. 

Net zoals de iconische Watertoren van Schimmert, ‘de Reusch’ waar nu een bierbrouwerij, een winkeltje en horeca in gevestigd is. Een deel van de route is vlak, maar af en toe moet je ook flink klimmen en dalen. Het knooppuntensysteem zorgt ervoor dat je eenvoudig de weg vindt. 

Parkeren en starten kan bij de parkeerplaats bij het Par'Course (Pr. Beatrixsingel 2) in Valkenburg. Hier kun je ook eenvoudig een fiets/scooter huren bij Cycle Center of Scooterverhuur Limburg

Daarbij is er bij Visit Zuid-Limburg ook een speciale plattegrond te verkrijgen met daarop de route en verschillende highlights in het gebied.

Overzicht

Start- en eindpunt

Par'Course, Pr. Beatrixsingel 2 te Valkenburg

Soort route

Fietsroute

Afstand

47,9 km

Knooppuntenlijst

60 > 40 > 61 > 102 > 64 > 104 > 9 > 13 > 14 > 15 > 16 > 77 > 18 > 19 > 20 > 63 > 62 > 35 > 90 > 56 > 36 > 59 > 39 > 60

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website