Mergelland Fietsroute Zuid-lus

Gulpen Download deze route

Mergelland Fietsroute Zuid-lus

Gulpen Fietsroute 64,4 km Moeilijk
De Mergellandroute slingert dwars door het Zuid-Limburgse heuvelland. De totale fietsroute is ruim 155 km lang, maar je kunt ook kiezen voor een korter traject. 

Deze zuidelijke lus van circa 64 km leent zich prima voor een dagtocht. Kies dan wel voor de e-bike, want onderweg moet je behoorlijk klimmen en dalen. Hoogtepunten onderweg zijn natuurlijk het Drielandenpunt, karting Vaals, statige kastelen en oneindig veel vakwerkhuisjes met op de achtergrond natuurlijk de prachtige uitzichten op de golvende heuvels. 

In Vijlen ontdek je wijngaard St. Martinus, die al verschillende keren is uitgeroepen tot ‘Beste wijngaard van Nederland' en ook het befaamde miljoenenlijntje hoeft geen verdere uitleg meer te hebben. Het knooppuntensysteem zorgt ervoor dat je eenvoudig de weg vindt. 

Parkeren en starten kan bij de parkeerplaats bij Mosaqua in Gulpen. Daarbij is er bij Visit Zuid-Limburg ook een speciale plattegrond te verkrijgen met daarop de route en verschillende highlights in het gebied. Een fiets/scooter is te huren bij Cycle Center of Scooterverhuur Limburg.

Overzicht

Start- en eindpunt

Parkeerplaats Mosaqua Landsraderweg 11 te Gulpen

Soort route

Fietsroute

Afstand

64,4 km

Knooppuntenlijst

85 - 58 - 57 - 88 - 89 - 87 - 86 - 90 - 93 - 91 - 3 - 60 - 1 - 92 - 85

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Tips voor onderweg!

  • Hotel In den Roden Leeuw van Limburg

    Een stijlvol familiehotel in Wittem van waaruit veel wandel- en fietsroutes vertrekken. Geniet van de gastvrijheid, lekkere drankjes en heerlijke streekgerechten!
    Meer info

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website