Kalkoven route V19 Voerendaal

Voerendaal Download deze route

Kalkoven route V19 Voerendaal

Voerendaal Wandelroute 8,3 km Moeilijk
De bodem rond Voerendaal is rijk aan kalk, wat het bijzondere uiterlijk van dit landschap verklaart. Op deze grond groeien bijzondere kalkplanten, die ontspruiten waar de schaapskuddes er de ruimte voor creëren met hun rustige gegraas. 

Ook is de kalkgrond een ideale voedingsbodem voor druivenstokken, wat de authentiek Limburgse wijn van wijngoed Fromberg bewijst. Deze route door en rond Ubachsberg, de kalksteengroeve en de Kunderberg volg je via een downloadbare separate wegbeschrijving, waarop ook de vele bezienswaardigheden staan vermeld. 

Je kunt hem ook volgen via de crèmekleurige (witte) paaltjes. Parkeren is gratis bij herberg De Bernardushoeve, waar je ook kunt genieten van de lokale culinaire specialiteiten.

Overzicht

Start- en eindpunt

Mingersborg 20, Voerendaal, Netherlands

Soort route

Wandelroute

Afstand

8,3 km

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website