Wandelroute - Kunderberg & Natuurreservaat V12 Voerendaal 4,9 km

Kunderberg & Natuurreservaat V12 Voerendaal

Voerendaal Download deze route

Kunderberg & Natuurreservaat V12 Voerendaal

Voerendaal Wandelroute 4,9 km Gemiddeld
Net buiten Ubachsberg vind je de unieke heuvel de Kunderberg. Dit gebied is rijk aan kalk, wat leidt tot een bijzondere begroeiing en de mooiste kalkflora. Schapen hebben de graslanden op de hellingen omgewoeld, waardoor de grond geschikt is voor geurige wilde tijm en lieflijke zandmuur en ’s zomers spectaculair geel en paars kleurt van de bloemen. Dat de kalk tot een bijzondere en rijke begroeiing leidt, toont ook wijngoed Fromberg, producent van authentiek Limburgse topwijn. Deze wandelroute volg je via de zwarte paaltjes. Parkeren kan in het centrum van Ubachsberg, waar je ook goed terecht kunt voor een lekker kopje koffie.

Overzicht

Start- en eindpunt

Kerkstraat 28, 6367 JE Voerendaal, Netherlands

Soort route

Wandelroute

Afstand

4,9 km

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website