Kunoroute Voerendaal Aken Voerendaal

Voerendaal Download deze route

Kunoroute Voerendaal Aken Voerendaal

Voerendaal Wandelroute 45,8 km Moeilijk
De Kunoroute dankt zijn naam aan Kuno, de vermaarde held uit de streeklegende. Dit oude volksverhaal vol verraad en verboden liefde werd verspreid door rondtrekkende verhalenvertellers. Kuno, de zoon van vrouwe Minnegardis, volgde de priesteropleiding in Aken. De roemrijke tochten van het leger van zijn oom Wijnand van Bovenburcht trokken hem echter meer. Kuno werd een dappere ridder en bracht het zelfs tot officier van koning Karels lijfwacht. Hij werd verliefd op de jongste dochter van de koning en vluchtte met haar naar de burcht van Wijnand. De tijd van Kuno mag dan voorbij zijn, de meest indrukwekkende sporen zijn nog volop te zien in het historische centrum van Aken, de imposante kastelen in Voerendaal en het eeuwenoude landschap dat deze plaatsen verbindt. Deze wandelroute volg je met een downloadbare wegbeschrijving met aanvullende informatie. Parkeren kan bij de Bernardushoeve, waar je ook een overnachtingsarrangement kunt boeken om jouw Kuno-belevenis helemaal compleet te maken.

Overzicht

Start- en eindpunt

Kerkplein 70, 6367 ES Voerendaal, Netherlands

Soort route

Wandelroute

Afstand

45,8 km

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website