Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Kunradersteen route V20 Voerendaal

Voerendaal Download deze route

Kunradersteen route V20 Voerendaal

Voerendaal Wandelroute 11,6 km Gemiddeld

Welkom in het prachtige Zuid-Limburg en wel in het bijzonder in de gemeente Voerendaal. Geniet van de fraaie natuur van heuvelachtig Zuid-Limburg en ontdek een bijzonder fenomeen: kalkgesteente. Tijdens de Kunradersteenroute maak je kennis met het bijzondere landschap rondom de kernen Mingersborg, Colmont, Winthagen, Kunrade en Ubachsberg. De Kunradersteenroute is (net als de kalkovenroute) gemarkeerd met paaltjes. In dit geval bruin-kleurig en voorzien van Sebas-schildjes. Je start bij de Bernardushoeve of bij Herberg de Pintelier. Hier kun je ook een lekker kopje koffie krijgen en parkeren is er gratis. Indien je opmerkingen hebt over de route dan kun je deze melden via routepunt@visitzuidlimburg.nl. Een complete wandelkaart met vele tientallen andere wandelroutes in deze regio is eenvoudig te bestellen via www.visitzuidlimburg.nl/webshop.

 

 

Op pad door Voerendaal 15 november 2019

Jenneke ontdekt de kernen van Voerendaal en het fenomeen kalkgesteente tijdens de Kunradersteenroute. Kijk en loop je mee? 

Bekijk de vlog

Overzicht

Start- en eindpunt

Mingersborg 20

Soort route

Wandelroute

Afstand

11,6 km

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website