Wandelroute - Kunradersteen route V20 Voerendaal 11,6 km

Kunradersteen route V20 Voerendaal

Voerendaal Download deze route

Kunradersteen route V20 Voerendaal

Voerendaal Wandelroute 11,6 km Gemiddeld
Dankzij de kalkrijke grond heeft het gebied ten zuiden van Voerendaal een heel eigen gezicht. De unieke bodem zorgt voor bijzondere kalkflora en in de vroege zomer voor een zee van paarse en gele bloemen. De Kunradersteengroeve laat zien hoe de eigenzinnige steen uit deze bodem wordt bewerkt voor beelden en gebouwen. Deze wandelroute neemt je via de bruine paaltjes met de Sint Sebas-schildjes mee naar de dorpskernen Mingersborg, Colmont, Winthagen, Kunrade en Ubachsberg. Parkeren kan bij de Bernardushoeve of bij herberg De Pintelier, een gezellig bruin café met een grote keuze aan Limburgse speciaalbieren.

Overzicht

Start- en eindpunt

Mingersborg 17, 6367 JX Voerendaal, Netherlands

Soort route

Wandelroute

Afstand

11,6 km

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website