Tom Dumoulin Wielrenroute Zuid-Limburg

Kerkrade Download deze route

Tom Dumoulin Wielrenroute Zuid-Limburg

Kerkrade Wielrenroute 88,9 km Moeilijk
Welkom bij deze officiële trainingstocht van Tom Dumoulin van de wielerploeg Jumbo-Visma. Als je deze tocht gaat fietsen dan treed je in de voetsporen van Tom zelf. In de voorbereiding van zijn grote wedstrijden zoals de Giro en de Tour moet hij jaarlijks heel veel trainingskilometers maken. Dit doet hij natuurlijk in zijn eigen achtertuin: Zuid-Limburg. Tom woont vlak over de grens in Lanaken en van daar uit gaat hij op pad om te wielrennen in Zuid-Limburg. Dat is logisch, omdat wielrennen onlosmakelijk verbonden is met Zuid-Limburg. De heuvels, hoogtemeters en hellingspercentages hebben al jaren een magnetische aantrekkingskracht op elke wielrenner. Het gebied is overzichtelijk, het routenet uitgebreid en de kuitenbijters uitdagend.

De start is bij Decathlon Kerkrade en onderweg kom je langs leuke plekjes zoals: Kasteel Erenstein, Basiliek Meerssen en de gezellige markt van Sittard. Ook leuk onderweg is het Tom Dumoulin Bike Park. Dit Bike Park is een innovatief en hoogwaardig parcours, volledig toegesneden op de behoeften van de wielersport. Tom heeft hier zijn naam aan verbonden omdat hij het belangrijk vind dat de doelgroepen: van wielrenners tot mountainbikers en bmx’ers, van junioren amateurs tot elite professionals ergens hun skills kunnen oefenen.

Overzicht

Start- en eindpunt

Decathlon Kerkrade, Wiebachstraat 77A-8 te Kerkrade

Soort route

Wielrenroute

Afstand

88,9 km

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website