Wandelroute - Middeleeuwse avonturen in Voerendaal

Voerendaal Download deze route

Wandelroute - Middeleeuwse avonturen in Voerendaal

Voerendaal Wandelroute 8,8 km Makkelijk
Wandel over spannende paadjes en bewonder de prachtige Voerendaalse kastelen tijdens een mooie wandeltocht van 8,8 km. Onderweg kom je stapstenen tegen en het prachtige historische stationsgebouw van Voerendaal. Je ontdekt imposante bouwwerken uit een ver verleden zoals kasteel Rivieren, kasteel Haeren, kasteel Puth en kasteel Cortenbach. Onderweg duik je met een avontuurlijke audiotour en speurtocht nog dieper in het Middeleeuws verleden. De route is niet apart bewegwijzerd, maar er is wel een speciale vouwkaart te verkrijgen via de webshop en bij de VVV-punten in de omgeving. Parkeren kan eenvoudig bij het station van Voerendaal.
Ridderrondje Voerendaal 1 maart 2022

Ga samen met Family Travel Blog op Middeleeuws avontuur tijdens de wandeling 'Het Ridderrondje' in Voerendaal. Ontdek de omliggende natuur en laat je meenemen door Ridder Kuno en zijn audioverhalen. 

Bekijk de vlog

Overzicht

Start- en eindpunt

Stationsplein te Voerendaal

Soort route

Wandelroute

Afstand

8,8 km

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website