Langs vondsten en villa’s in Voerendaal

Klimmen Download deze route

Langs vondsten en villa’s in Voerendaal

Klimmen Wandelroute 16,4 km Gemiddeld
De heuvelachtige omgeving van Voerendaal biedt prachtige uitzichten waarvan je geniet tijdens deze wandeling. Dat het hier goed toeven is, dat vonden de Romeinen ook al. In Voerendaal kun je nog steeds rondlopen in Romeinse tuinen, Romeinse wijn proeven en je weg vervolgen langs een eeuwenoud Romeins tracé. Dwars door het huidige Voerendaal legden de Romeinen een grote weg aan, de Via Belgica. In de omgeving hiervan bouwden ze de grootste villa die in ons land is teruggevonden, ze ontgonnen akkers voor grootschalige graanteelt en lieten prachtige vondsten achter. 

Let op, deze route is niet bewegwijzerd. Voor meer informatie over het Romeinse verleden, klik hier of bezoek de website van Via Belgica.

Overzicht

Start- en eindpunt

Parkeerplaats Schoolstraat in klimmen

Soort route

Wandelroute

Afstand

16,4 km

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website