Coöperatie Land van Kalk

Voerendaal Bezoek website

Coöperatie Land van Kalk

Coöperatie Land van Kalk Bergseweg 30Voerendaal 06-27000768/06-44612860 Stuur e-mail Naar de website
Land van Kalk is het plateau van Kunradersteen dat loopt van Aken via Bocholtz tot Voerendaal en het buitengebied van Heerlen. Deze Kunradersteen is een rijke voedingsbodem voor bijvoorbeeld fruitbomen en wijngaarden. 

Het is een duurzaam en natuurlijk bouwproduct dat al door de Romeinen werd toegepast en nu nog overal in het gebied terug te vinden is in traditionele én moderne gebouwen.

Het vormt een habitat voor bijzondere planten en dieren in één van Zuid-Limburgs mooiste natuurgebieden. Hier kun je nog echte stilte ervaren, terwijl je mijlenver kunt uitkijken over een adembenemend landschap.

De Coöperatie Land van Kalk nodigt je van harte uit om het gebied te komen verkennen. Met de stoomtrein, wandelend, fietsend of met een picknickmand vol streekproducten in het gras: het Land van Kalk is er om ontdekt te worden. 

Ga wandelen of fietsen door Land van Kalk, langs kastelen, kloosters, oude kalkovens en natuurgebieden met zeldzame planten en dieren. 


Of neem de stoomtrein! Als je het gebied intrekt, kom je zeker langs wijngaarden, fruitboomgaarden en korenvelden en kun je met eigen ogen zien hoe de gewassen groeien. 

Proef van fruit, wijn en streekproducten in lokale restaurants of bij stallen en fruitautomaten langs de weg! Gaandeweg zul je zeker de typerende kalksteen, Kunradersteen tegenkomen!

Overzicht

Adres
Bergseweg 30, Voerendaal
06-27000768/06-44612860
Openingstijden en tarieven

Het gebied is altijd geopend, maar de restaurants en toeristische bedrijven zijn natuurlijk niet altijd geopend. Raadpleeg de website voor meer informatie.

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Stuur een mail.

Verstuur een mail naar Coöperatie Land van Kalk. Uw bericht wordt na een klik op "Verstuur" direct verstuurd.

Oeps, niet alle velden zijn juist ingevuld. Deze velden zijn gemarkeerd.

Routes in de buurt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen Fietsen Wijn

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website