Een dagje uit in Voerendaal

Genoeg te beleven!

In Voerendaal vind je kleinschalige activiteiten en rondleidingen, die je kunt combineren met een wandel- of fietstocht. Een wijnproeverij, een potje boerengolf,  een rondleiding door de Kunradersteengroeve, een bezoek aan een Romeinse tuin, of een golfclinic op de 18 -holes golfbaan.

Wandeltip langs de kastelen!

Wandel over spannende paadjes en bewonder de prachtige Voerendaalse kastelen tijdens een mooie wandeltocht van 8,4 km. Onderweg duik je met een avontuurlijke audiotour dieper in het Middeleeuws verleden. Voor de jongste wandelaars is de route opgesplitst in twee spannende lussen compleet met speurtochtopdrachten en een geocache.

Bekijk deze route vol avontuur in de webshop

Genoeg te beleven!

Wijngoed Fromberg

Op de zuidelijke hellingen van de Fromberg, gelegen aan de rand van het Heuvelland, bevinden zich de wijngaarden van wijngoed Fromberg. De gunstige ligging, de mineraal- en kalkrijke bodem en de jarenlange ervaring leiden tot de productie van topwijnen. Benieuwd naar de wijnen?  Bij Wijngoed Fromberg kun je terecht voor een rondleiding, wijnproeverij, en verschillende combi-arrangementen.

Lees meer

Golf & Country Club Hoenshuis

Verscholen in de bossen en heuvels van Voerendaal treft u de schitterende golfbaan aan. Sla een balletje op de 18 holes golfbaan of geniet van een hapje en een drankje op het terras of in het restaurant van de prachtige eeuwenoude carréhoeve.

Lees meer

Het Land van Kalk

Het Land van Kalk kent een fascinerende geschiedenis vanaf de Romeinen (Via Belgica en Villa Voerendaal), de Middeleeuwse kastelen en hoeves tot de 19e -eeuwse kalkdorpen. Het Land van Kalk is het Euregionale plateau van Kunradersteen dat loopt van Aken via Bocholtz tot Voerendaal. Dit gebied heeft grote kwaliteiten: het unieke natuurgebied Kunderberg, de plateau’s met adembenemende vergezichten, de monumentale Kundersteengebouwen en de mooie producten zoals het fruit en de wijn die van bijzondere kwaliteit zijn vanwege de kalkbodem. Het Land van Kalk is er om ontdekt te worden!

Lees meer

Kunradersteengroeve

Typerend voor Voerendaal is de harde kalksteen, de Kunradersteen. Kunradersteen is ontstaan in de Krijtzee die Zuid-Limburg 80 tot 65 miljoen jaar geleden overstroomde. Vroeger werd kunradersteen veelvuldig gebruikt voor de bouw van boerderijen en huizen. Sinds enkele jaren is de Kunradersteengroeve weer geopend. Wil je ook weten hoe de steen wordt gewonnen en bewerkt? Laat je rondleiden door de groeve en ontdek hoe Kunradersteen wordt verwerkt tot moderne toepassingen.

Lees meer

De kastelen van Voerendaal

Vanwege de vruchtbare löss was Voerendaal in de Middeleeuwen zeer welvarend. Het was een plek met vele kastelen, kasteelboerderijen en grote carréboerderijen. Vandaag de dag zijn er nog vier kastelen rondom de kern Voerendaal te bewonderen; Kasteel Cortenbach, Kasteel Puth, Kasteel Haeren, Kasteel Rivieren.

Wandelen & fietsen door prachtige natuurgebieden

Voerendaal heeft verschillende natuurgebieden met unieke flora en fauna: het Geleenbeekdal, het Geuldal en de Kunderberg. In juni kleuren de kalkhellingen van de Kunderberg geel en paars van de orchideeën. In het schitterende panoramalandschap met wijngaarden en groene beekdalen, waan je je in het buitenland. Ontdek de verrassende natuur door een van de vele fiets- en wandelroutes.

Lees meer

Beschermd dorpsgezicht Winthagen

In het gehucht Winthagen lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan: de historische dorpsstructuur met de prachtige panden en gevels van Kunradersteen is nog aanwezig. Ontdek Winthagen via één van de vele wandel- of fietsroutes of via de wijnroute Route des Vins Winthagen

Lees meer

Meer over Voerendaal

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website