Een dagje uit in Voerendaal

Genoeg te beleven!

In Voerendaal vindt je kleinschalige activiteiten en rondleidingen, die je kunt combineren met een wandel- of fietstocht. Een wijnproeverij, een potje boerengolf,  een rondleiding door de Kunradersteengroeve, een bezoek aan een Romeinse tuin, of een golfclinic op de 18 -holes golfbaan.

Genoeg te beleven!

Wijngoed Fromberg

Op de zuidelijke hellingen van de Fromberg, gelegen aan de rand van het Heuvelland, bevinden zich de wijngaarden van wijngoed Fromberg. De gunstige ligging, de mineraal- en kalkrijke bodem en de jarenlange ervaring leiden tot de productie van topwijnen. Benieuwd naar de wijnen?  Bij Wijngoed Fromberg kun je terecht voor een rondleiding, wijnproeverij, en verschillende combi-arrangementen.

Lees meer

Golf & Country Club Hoenshuis

Verscholen in de bossen en heuvels van Voerendaal treft u de schitterende golfbaan aan. Sla een balletje op de 18 holes golfbaan of geniet van een hapje en een drankje op het terras of in het restaurant van de prachtige eeuwenoude carréhoeve.

Lees meer

Boerengolf de Vrouwenheide

In het gehucht Mingersborg, midden in het prachtige heuvelland kun je terecht voor boerengolf en boerenspellen. Daarnaast biedt de Vrouwenheide verschillende arrangementen aan, waarbij je het boerengolf en de boerenspellen kunt combineren met een bierproeverij, tandem- of huifkartocht, een rondleiding door de kunradersteengroeve of een valkeniersworkshop.

Lees meer

Villa de Proosdij

Aan de rand van het dorp Klimmen ligt het landgoed de Proosdij. Op het landgoed zijn Romeinse tuinen aangelegd die zeker een bezoekje waard zijn. Daarnaast kun je er Romeinse lekkernijen proeven in de brasserie.

Lees meer

Kunradersteengroeve

Typerend voor Voerendaal is de harde kalksteen, de Kunradersteen. Kunradersteen is ontstaan in de Krijtzee die Zuid-Limburg 80 tot 65 miljoen jaar geleden overstroomde. Vroeger werd kunradersteen veelvuldig gebruikt voor de bouw van boerderijen en huizen. Sinds enkele jaren is de Kunradersteengroeve weer geopend. Wil je ook weten hoe de steen wordt gewonnen en bewerkt? Laat je rondleiden door de groeve en ontdek hoe Kunradersteen wordt verwerkt tot moderne toepassingen.

Lees meer

De kastelen van Voerendaal

Vanwege de vruchtbare löss was Voerendaal in de Middeleeuwen zeer welvarend. Het was een plek met vele kastelen, kasteelboerderijen en grote carréboerderijen. Vandaag de dag zijn er nog vier kastelen rondom de kern Voerendaal te bewonderen; Kasteel Cortenbach, Kasteel Puth, Kasteel Haeren, Kasteel Rivieren.

Wandelen & fietsen door prachtige natuurgebieden

Voerendaal heeft verschillende natuurgebieden met unieke flora en fauna: het Geleenbeekdal, het Geuldal en de Kunderberg. In juni kleuren de kalkhellingen van de Kunderberg geel en paars van de orchideeën. In het schitterende panoramalandschap met wijngaarden en groene beekdalen, waan je je in het buitenland. Ontdek de verrassende natuur door een van de vele fiets- en wandelroutes.

Lees meer

Beschermd dorpsgezicht Winthagen

In het gehucht Winthagen lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan: de historische dorpsstructuur met de prachtige panden en gevels van Kunradersteen is nog aanwezig. Ontdek Winthagen via één van de vele wandel- of fietsroutes.

Lees meer

Meer over Voerendaal

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website