detail

Natuurtransferium Kunradersteengroeve

Bergseweg 30
Voerendaal
Tussen Ubachsberg en Kunrade, in de schitterende omgeving van het Land van Kalk en de Kunderberg, vind je het Natuurtransferium Kunrader steengroeve Voerendaal. 

Hier vind je de enige dagbouwsteengroeve in Nederland waar nog gedolven wordt naar stenen voor de bouw. Vanuit het uitkijkpunt bij het transferium kijk je op de groeve en krijg je een indruk van het delfproces van kunrader steen.

Het transferium vormt het startpunt van een afwisselend dagje uit in het Land van Kalk: natuur, cultuur, lekker eten en monumenten en karakteristieke gebouwen van kunrader steen. Het gebied is één van de nog onontdekte pareltjes van Zuid-Limburg, een geheim verscholen tussen stad en land.

Diverse wandelroutes ontsluiten het achterliggende Land van Kalk. Wandel vanaf het natuurtransferium door de toegangspoort langs wijngoed Overst naar het beschermde dorpsgezicht Winthagen of steek de weg over en verken het prachtige landschap en de bijzondere flora van de Kunderberg. 

Ga ook eens op safari met een ranger van het Land van Kalk en laat je betoveren door dit bijzondere gebied. Het is ook mogelijk om vanaf het transferium te fietsen via het internationale fietsknooppuntennetwerk. 

Het natuurtransferium Kunrader steengroeve is te bereiken door in de navigatie Bergseweg 30 te Voerendaal in te geven. Klik hier voor alle routes in de gemeente Voerendaal. Meer informatie over het Land van Kalk en alle activiteiten, vind je hier.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!