Romeins Voerendaal

Klimmen

Romeins Voerendaal

Romeins Voerendaal Vrijthof Klimmen
Met de Archeo Route Limburg ontdek je de verhalen achter de Limburgse geschiedenis en archeologie. De belangrijkste plekken van deze route zijn gemarkeerd met een kunstwerk in de vorm van een speer.

Als je door Voerendaal en Klimmen wandelt, dan loop je in eeuwenoude voetsporen, die teruggaan tot de Romeinen. Je volgt de befaamde Via Belgica, een belangrijke verkeersader in de Romeinse Tijd. 

De weg door Voerendaal was een klein gedeelte van de vierhonderd kilometer lange weg, helemaal vanaf de Franse zeekust naar het Duitse Rijnland. Archeologen vonden een deel van de weg terug bij de Bergseweg en de Oude Midweg. 

Niet alleen de Via Belgica, maar ook restanten van grafvelden en villa rustica’s bewijzen de aanwezigheid van de Romeinen in deze regio in de eerste vijf eeuwen na Christus. 

Villa Ten Hove, de grootste en bekendste Romeinse landbouwcomplex van Nederland, voorzag de toenemende bevolking van graan. Langs de Romeinse wegen lag een gordel van uitkijkposten. De kerk van Klimmen is mogelijk gebouwd op de fundamenten van zo’n uitkijkpost.

Overzicht

Adres
Vrijthof , Klimmen
Openingstijden en tarieven

 

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website