Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Romeinse villa Voerendaal-Ten Hove

Voerendaal

Romeinse villa Voerendaal-Ten Hove

Romeinse villa Voerendaal-Ten Hove Steinweg Voerendaal
De Romeinse villa Voerendaal-Ten Hove is een Romeinse villa bij de monumentale hoeve Ten Hove in het gehucht Tenhoven ten westen van Voerendaal in de Limburgse gemeente Voerendaal in Nederland. 

De villa was van het type villa rustica en behoort tot de grootste van de tientallen Romeinse villacomplexen die op de Zuid-Limburgse lössgronden (deels) zijn opgegraven. Het terrein is een rijksmonument. 

De Romeinse villa Voerendaal-Ten Hove is gelegen in het veld aan de noordzijde van de huidige Steinweg, vlak bij boerderij Ten Hove, een rijksmonument uit de achttiende eeuw. 

In de Romeinse tijd lag dit terrein vrijwel direct aan de Via Belgica, de heirweg van Tongeren (Atuatuca Tungrorum) via Maastricht (Mosa Trajectum) en Heerlen (Coriovallum) naar Keulen (Colonia Claudia Ara Agrippinensium). 

Langs de oude Midweg in Voerendaal, ter hoogte van het bedrijventerrein, is het profiel van deze belangrijke weg vastgesteld. Een dwarsdoorsnede van dit profiel bevindt zich in het Thermenmuseum in Heerlen. 

Overzicht

Adres
Steinweg , Voerendaal
Openingstijden en tarieven

Het terrein is een rijksmonument dat vrij toegankelijk is.

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website