Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Wijngaard Sunset Hills

Voerendaal Bezoek website

Wijngaard Sunset Hills

Wijngaard Sunset Hills Karsstraat 25Voerendaal 06-10739409 Stuur e-mail Naar de website
Geschiedenis, aantal stokken
2009 aanplant wijngaard Sunset Hills door Maurice en Nicole Wimmers. Circa 3000 wijnstokken. Ontstaan van de naam Sunset Hills: de ligging van het perceel op een zonovergoten helling in het Zuid-Limburgse Heuvelland geeft vaak prachtige fotogenieke plaatjes van een wijngaard in de zonsondergang (= Sunset). In 2009 is de wijngaard van Maurice en Nicole Wimmers in het Land van Kalk aangelegd. De zonovergoten hellingen van Sunset Hills met haar kalkrijke bodem garanderen een fris fruitige Limburgse wijn. 

Druivenrassen en wijnsoorten
Rassen: solaris , cabernet cortis en Johanniter. Johanniter (wit) en solaris(wit) mix: witte wijn. Cabernet cortis: rode druif waarvan de rosé gemaakt wordt. Tevens een mousserende wijn/brut is (bubbles) van de Johanniterdruif, naast de witte wijn en rosé.  

Terroir
De wijngaard is gelegen in het 'Land van Kalk', een euregionaal plateau van Kunradersteen dat loopt van Aken via Bocholtz tot Voerendaal en het buitengebied van Heerlen. Die Kunradersteen is een rijke voedingsbodem voor deze wijngaard waardoor de wijn van bijzondere kwaliteit is vanwege de kalkrijke lössgrond. Kunradersteen lijkt op mergelkrijtgesteente (of ‘Limburgse mergel’), maar is veel harder omdat het veel compacter is en geen klei bevat.  

Landschap en klimaat
Op deze kalkgraslanden groeien zeldzame planten, zoals kalkwalstro en orchideeën. Er leven dieren als de das, de steenmarter en zeldzame amfibieën en insecten.

Wijnproces
De druiven worden eerst ontsteelt en geperst. Daarna gaat het sap in roestvrijstalen vaten, waarin het 3 weken gaat gisten. De natuurlijke suiker uit de druiven is dan omgezet in alcohol en het druivensap is wijn geworden..

Overzicht

Adres
Karsstraat 25, Voerendaal
06-10739409
Openingstijden en tarieven

Rondleidingen, proeverijen en arrangementen zijn voor groepen op aanvraag te organiseren.

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Stuur een mail.

Verstuur een mail naar Wijngaard Sunset Hills . Uw bericht wordt na een klik op "Verstuur" direct verstuurd.

Oeps, niet alle velden zijn juist ingevuld. Deze velden zijn gemarkeerd.

Routes in de buurt

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website